| Tytuł: | Rak u taty |
| Autor: | Ola 12.5.2010, 04:52 |
| Mój Dziadek ma taką białaczkę. Podejrzenia o nią były już 1,5 roku temu. Od roku jest zdiagnozowana. Niestety Dziadek mieszka w innym mieście,więc również nie mam z nim częstego kontaktu (poza telefonicznym). Dziadek ogólnie żył dobrze, w miare normalnie. Jedynie co 3 tygodnie musiał jeździć do szpitala na 3-7 dni. Przetaczali mu krew, robili badania itp. Później dostał chemię w tabletkach,ale taką że tak to ujmę małochemiczną. On nie wiedział co to konkretnie za lek. Od 3ech miesięcy dostaje już prawdziwa chemię, bo jego organizm już sbie nie radzi. Ale prawda jest taka, mój Dziadek ma 77 lat, więc inny organizm, słabszy. | |
Onkologia jest jedną z dziedzin medycyny związanej z pojęciami, które są ściśle powiązane z całym procesem nowotworowym. Ta specjalizacja zajmuje się czynnikami występowania, powstawania oraz całym procesem zapobiegania chorobom nowotworowym.
Rak
Nowotwory rozwijają się w ludzkim ciele tylko w pewnych warunkach. Takimi czynnikami mogą być niedobory upośledzające działanie naszego systemu immunologicznego – naszego naturalnego obrońcy przed komórkami rakowymi.