Białaczka

bialaczka_wiem_o_zdrowiu

Forum -> Złe wyniki badań

Tytuł:Złe wyniki badań
Autor:zrozpaczona
12.5.2010, 04:52
Odebrałam ostatnio wyniki badań, które były bardzo złe, za dużo białych krwinek. Czy to może oznaczać białaczkę?

Tytuł:Złe wyniki badań
Autor:
25.9.2011, 23:16
mam w moczu sladowa ilosc bialka i czeste krwotoki z nosa czy to moga byc poczatki białaczki? z gory dzieki

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co lepiej pływa: kowadło czy rekin

bialaczka_ciekawostki

Ciekawostki

Chemioterapia

Chemioterapia jest metodą leczenia raka, ale nie tylko. Za jej pomocą można niszczyć komórki rakowe w całym ciele, gdziekolwiek by one nie były. W zależności od typu nowotworu i stadium jego rozwoju dzięki chemioterapii można wyleczyć chorobę nowotworową, powstrzymać jej rozwój i rozprzestrzenianie się oraz spowolnić postęp choroby nowotworowej i co za tym idzie podnieść jakość życia i złagodzić symptomy choroby.

Czy wiesz, że...

Onkologia jest jedną z dziedzin medycyny związanej z pojęciami, które są ściśle powiązane z całym procesem nowotworowym. Ta specjalizacja zajmuje się czynnikami występowania, powstawania oraz całym procesem zapobiegania chorobom nowotworowym.

Polecamy

Rak
Nowotwory rozwijają się w ludzkim ciele tylko w pewnych warunkach. Takimi czynnikami mogą być niedobory upośledzające działanie naszego systemu immunologicznego – naszego naturalnego obrońcy przed komórkami rakowymi.

Archiwum

Lek Pyralgina wskazany jest w leczeniu bólu różnego pochodzenia o dużym nasileniu, a także gorączki, gdy zastosowanie innych środków jest przeciwwskazane lub nieskuteczne. Przeważnie pacjenci stosują lek przy gorączce. Pyralgina (metamizolum natricum) jest niesteroidowym lekiem przeciwzapalnym z grupy pochodnych pirazolonu o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym (silniejszym od salicylanów) i przeciwzapalnym. Działa również słabo rozkurczowo na mięśnie gładkie i uspokajająco.