Białaczka

bialaczka_wiem_o_zdrowiu
  • Forum
  • mam w moczu sladowa ilosc bialka i czeste krwotoki z nosa czy to moga byc poczatki białaczki? z gory dzieki...(więcej)
  • idź z tymi wynikami do lekarza......(więcej)
  • Mój Dziadek ma taką białaczkę. Podejrzenia o nią były już 1,5 roku temu. Od roku jest zdiagnozowana. Niestety Dziadek mieszka w innym mieście,więc również nie mam z nim częstego kontaktu (...(więcej)
  • Witam! wiem że norma białych krwinek wynosi 4-10mnl a co jak mój syn ma 37 mnl? Czy to białaczka? Mamy wizyte u lekarza dopiero we wtorek a ja do tego czasu oszaleję! czy może mi ktos powiedzieÄ...(więcej)
  • WITAM!mam synka 5 letniego(Kubusia).od 2 lat non stop xxx sie kaszel(wstretny duszacy,zwlaszcza na noc,po zasnieciu i trwa nawet do 3-4 godzin,do tego tez zdarza sie ,ze wstrzymuje oddech nawet do 19 ...(więcej)
  • Kobieto, na razie nie wymyślaj sobie jakichś chorób!!! Możliwe, że Twoje dolegliwości są jedynie skutkiem przemęczenia!!! Idź i zrób badania krwi i skontaktuj się najpierw z lekarzem rodzin...(więcej)
  • Nie będę specjalnie odkrywczy, jeżeli powiem, że najlepiej takie pytania zadawać lekarzowi. Z pewnością można zrobić badania, a jeżeli lekarz stwierdzi, że jakieś genetyczne kwestie mogą ...(więcej)
  • Na podstawie tylko badań krwi lekarz (zwłaszcza internista;) nie zdiagnozuje białaczki! Jest mnóstwo chorób, związanych z krwią, więc spokojnie:) Ja też miałam leukocytozę, nawet całkiem s...(więcej)
  • Cześć. Mam problem. U mojej córki istnieje podejrzenie białaczki. Czy możecie mi powiedzieć jakie są pierwsze objawy choroby?...(więcej)
  • Interesuje mnie trochę ta choroba, ponieważ na uczelni mój bardzo dobry kolega choruje. Jestem ciekawa, skąd się bierze ta choroba, jak powstaje. Jakie są szanse na wyleczenie. Bardzo zależy mi...(więcej)
  • Mam pytanie czy białaczki może się kobieta pozbyć w chwili porodu?? Mam znajomą która dwa razy zachorowała na białaczkę i kiedy urodziła dziecko podobno pozbyla się jej. Myślę, że miała...(więcej)

Forum -> Białe krwinki, białaczka

Tytuł:Białe krwinki, białaczka
Autor:Danka
30.7.2010, 13:44
Witam! wiem że norma białych krwinek wynosi 4-10mnl a co jak mój syn ma 37 mnl? Czy to białaczka? Mamy wizyte u lekarza dopiero we wtorek a ja do tego czasu oszaleję! czy może mi ktos powiedzieć ile mniej więcej mają osoby z białaczką?

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Kto ma więcej pasków: zebra czy słoń?

bialaczka_ciekawostki

Ciekawostki

Chemioterapia

Chemioterapia jest metodą leczenia raka, ale nie tylko. Za jej pomocą można niszczyć komórki rakowe w całym ciele, gdziekolwiek by one nie były. W zależności od typu nowotworu i stadium jego rozwoju dzięki chemioterapii można wyleczyć chorobę nowotworową, powstrzymać jej rozwój i rozprzestrzenianie się oraz spowolnić postęp choroby nowotworowej i co za tym idzie podnieść jakość życia i złagodzić symptomy choroby.

Czy wiesz, że...

Onkologia jest jedną z dziedzin medycyny związanej z pojęciami, które są ściśle powiązane z całym procesem nowotworowym. Ta specjalizacja zajmuje się czynnikami występowania, powstawania oraz całym procesem zapobiegania chorobom nowotworowym.

Polecamy

Rak
Nowotwory rozwijają się w ludzkim ciele tylko w pewnych warunkach. Takimi czynnikami mogą być niedobory upośledzające działanie naszego systemu immunologicznego – naszego naturalnego obrońcy przed komórkami rakowymi.

Archiwum

Lek Pyralgina wskazany jest w leczeniu bólu różnego pochodzenia o dużym nasileniu, a także gorączki, gdy zastosowanie innych środków jest przeciwwskazane lub nieskuteczne. Przeważnie pacjenci stosują lek przy gorączce. Pyralgina (metamizolum natricum) jest niesteroidowym lekiem przeciwzapalnym z grupy pochodnych pirazolonu o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym (silniejszym od salicylanów) i przeciwzapalnym. Działa również słabo rozkurczowo na mięśnie gładkie i uspokajająco.