Białaczka

bialaczka_wiem_o_zdrowiu

Forum -> jak powstaje białaczka

Tytuł:jak powstaje białaczka
Autor:Eli
11.9.2011, 14:51
Interesuje mnie trochę ta choroba, ponieważ na uczelni mój bardzo dobry kolega choruje. Jestem ciekawa, skąd się bierze ta choroba, jak powstaje. Jakie są szanse na wyleczenie. Bardzo zależy mi na tych informacjach. Dzięki wielkie za odp.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
nosił wilk razy kilka ponieśli i...

bialaczka_ciekawostki

Ciekawostki

Chemioterapia

Chemioterapia jest metodą leczenia raka, ale nie tylko. Za jej pomocą można niszczyć komórki rakowe w całym ciele, gdziekolwiek by one nie były. W zależności od typu nowotworu i stadium jego rozwoju dzięki chemioterapii można wyleczyć chorobę nowotworową, powstrzymać jej rozwój i rozprzestrzenianie się oraz spowolnić postęp choroby nowotworowej i co za tym idzie podnieść jakość życia i złagodzić symptomy choroby.

Czy wiesz, że...

Onkologia jest jedną z dziedzin medycyny związanej z pojęciami, które są ściśle powiązane z całym procesem nowotworowym. Ta specjalizacja zajmuje się czynnikami występowania, powstawania oraz całym procesem zapobiegania chorobom nowotworowym.

Polecamy

Rak
Nowotwory rozwijają się w ludzkim ciele tylko w pewnych warunkach. Takimi czynnikami mogą być niedobory upośledzające działanie naszego systemu immunologicznego – naszego naturalnego obrońcy przed komórkami rakowymi.

Archiwum

Lek Pyralgina wskazany jest w leczeniu bólu różnego pochodzenia o dużym nasileniu, a także gorączki, gdy zastosowanie innych środków jest przeciwwskazane lub nieskuteczne. Przeważnie pacjenci stosują lek przy gorączce. Pyralgina (metamizolum natricum) jest niesteroidowym lekiem przeciwzapalnym z grupy pochodnych pirazolonu o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym (silniejszym od salicylanów) i przeciwzapalnym. Działa również słabo rozkurczowo na mięśnie gładkie i uspokajająco.