Białaczka

bialaczka_wiem_o_zdrowiu
  • Forum
  • mam w moczu sladowa ilosc bialka i czeste krwotoki z nosa czy to moga byc poczatki białaczki? z gory dzieki...(więcej)
  • idź z tymi wynikami do lekarza......(więcej)
  • Mój Dziadek ma taką białaczkę. Podejrzenia o nią były już 1,5 roku temu. Od roku jest zdiagnozowana. Niestety Dziadek mieszka w innym mieście,więc również nie mam z nim częstego kontaktu (...(więcej)
  • Witam! wiem że norma białych krwinek wynosi 4-10mnl a co jak mój syn ma 37 mnl? Czy to białaczka? Mamy wizyte u lekarza dopiero we wtorek a ja do tego czasu oszaleję! czy może mi ktos powiedzieÄ...(więcej)
  • WITAM!mam synka 5 letniego(Kubusia).od 2 lat non stop xxx sie kaszel(wstretny duszacy,zwlaszcza na noc,po zasnieciu i trwa nawet do 3-4 godzin,do tego tez zdarza sie ,ze wstrzymuje oddech nawet do 19 ...(więcej)
  • Kobieto, na razie nie wymyślaj sobie jakichś chorób!!! Możliwe, że Twoje dolegliwości są jedynie skutkiem przemęczenia!!! Idź i zrób badania krwi i skontaktuj się najpierw z lekarzem rodzin...(więcej)
  • Nie będę specjalnie odkrywczy, jeżeli powiem, że najlepiej takie pytania zadawać lekarzowi. Z pewnością można zrobić badania, a jeżeli lekarz stwierdzi, że jakieś genetyczne kwestie mogą ...(więcej)
  • Na podstawie tylko badań krwi lekarz (zwłaszcza internista;) nie zdiagnozuje białaczki! Jest mnóstwo chorób, związanych z krwią, więc spokojnie:) Ja też miałam leukocytozę, nawet całkiem s...(więcej)
  • Cześć. Mam problem. U mojej córki istnieje podejrzenie białaczki. Czy możecie mi powiedzieć jakie są pierwsze objawy choroby?...(więcej)
  • Interesuje mnie trochę ta choroba, ponieważ na uczelni mój bardzo dobry kolega choruje. Jestem ciekawa, skąd się bierze ta choroba, jak powstaje. Jakie są szanse na wyleczenie. Bardzo zależy mi...(więcej)
  • Mam pytanie czy białaczki może się kobieta pozbyć w chwili porodu?? Mam znajomą która dwa razy zachorowała na białaczkę i kiedy urodziła dziecko podobno pozbyla się jej. Myślę, że miała...(więcej)

Forum -> zapytanie odnosnie bialaczki

Tytuł:zapytanie odnosnie bialaczki
Autor:Maryus
20.10.2011, 20:50
Mam pytanie czy białaczki może się kobieta pozbyć w chwili porodu?? Mam znajomą która dwa razy zachorowała na białaczkę i kiedy urodziła dziecko podobno pozbyla się jej. Myślę, że miała to genetycznie ponieważ jej matka zmarła na tą chorobę. Proszę mi coś podpowiedzieć bo jest to dla mine bardzo ważne,. Prosze odpowiedzieć mi na maila:jeta3@xxx

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Jakiego koloru jest zielona piłka?

bialaczka_ciekawostki

Ciekawostki

Chemioterapia

Chemioterapia jest metodą leczenia raka, ale nie tylko. Za jej pomocą można niszczyć komórki rakowe w całym ciele, gdziekolwiek by one nie były. W zależności od typu nowotworu i stadium jego rozwoju dzięki chemioterapii można wyleczyć chorobę nowotworową, powstrzymać jej rozwój i rozprzestrzenianie się oraz spowolnić postęp choroby nowotworowej i co za tym idzie podnieść jakość życia i złagodzić symptomy choroby.

Czy wiesz, że...

Onkologia jest jedną z dziedzin medycyny związanej z pojęciami, które są ściśle powiązane z całym procesem nowotworowym. Ta specjalizacja zajmuje się czynnikami występowania, powstawania oraz całym procesem zapobiegania chorobom nowotworowym.

Polecamy

Rak
Nowotwory rozwijają się w ludzkim ciele tylko w pewnych warunkach. Takimi czynnikami mogą być niedobory upośledzające działanie naszego systemu immunologicznego – naszego naturalnego obrońcy przed komórkami rakowymi.

Archiwum

Lek Pyralgina wskazany jest w leczeniu bólu różnego pochodzenia o dużym nasileniu, a także gorączki, gdy zastosowanie innych środków jest przeciwwskazane lub nieskuteczne. Przeważnie pacjenci stosują lek przy gorączce. Pyralgina (metamizolum natricum) jest niesteroidowym lekiem przeciwzapalnym z grupy pochodnych pirazolonu o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym (silniejszym od salicylanów) i przeciwzapalnym. Działa również słabo rozkurczowo na mięśnie gładkie i uspokajająco.